ДКТ Силистра кани на премиера от българската класика

Премиера на нова пиеса на ДКТ Силистра – на ход е класическият спектакъл по „ВРАЖАЛЕЦ“ – една от най-играните комедии от Ст. Л. Костов (постановка на Орлин Дяков). Място: зала на Куклен театър при Драматично-куклен театър Силистра, при цена на билет – 8 лв.

Диалогът на българския театър със Стефан Лазаров Костов (30 март 1879-27 септември 1939) никога няма да свърши. Този писател, отдавна признат за един от най-големите творци в българската национална култура, винаги е нужен на българската сцена и като човек, който се смее, и като великолепен майстор на комедията, и като тънък психолог, и като голям хуманист.

Творчеството му и най-вече написаните от него комедии минават през безпогрешния филтър на времето и отреждат на своя автор едно от най-високите места в българската драматургия и култура.

И до днес комедиите му се играят на българските сцени и са едни от най-високите достижения на българската комедия. А той остана един голям писател, който искаше да излекува своя болен свят, за да стане той по-съвършен, а хората – по-добри!

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе