40 716 души упражниха правото си на глас в Силистренско, обработиха на 100% всички протоколи

100% от протоколите в силистренско са вече обработени, сподели председателката на РИК- Силистра Марияна Чобанова пред общинското радио на Силистра.

Броят на гласувалите гласоподаватели , според положилите подписи в избирателните списъци в 20-ти МИР- Силистра са 40716.

Най- много гласове са получили ГЕРБ- СДС 11881 гласа- 30,06%, следвани от „Има такъв народ“, които са получили 4934 гласа , което е 12,48%,“БСП за България получават 5215 гласа , като процентно това означава 13,20%, ДПС са получили, според представените от Чобанова данни 9519 гласа, което е 24,09 %. „Изправи се мутри вън!“ са получили в областта 1102 гласа , а това процентно значи 2,79%.ВМРО получават 1615 гласа , което е 4,09%. С приключване на изборния ден снощи в 20 часа избирателната активност е била около 48%.

„Що се отнася до подвижните урни те всъщност са два вида – за хора с трайни увреждания и ковид- урни за хора болни от COVID поставени под карантина или със задължителна изолация, като общият брой на мобилните урни е 11, като четири са за Силистра , двете са разкрити в болницата, а другите две също ковидни, едната е на територията на града , а другата за общината“ споделя Марияна Чобанова. Тя допълва , че три от подвижните секции те са по рано образувани за хора с трайни увреждания. За Тутракан са две , едната подвижна , а другата в тамошната болница. Чобанова сподели , че за комисията проблемите не са дошли от машините както на други места в страната, а по точно с боравене с преференциите.

„Проблем за нас беше и чакането , въпреки направения от нас график, създадения ред за влизане , бяха раздадени номерца. По отношение на купуването на гласове , Чобанова отбеляза и сигнала за евентуалното купуване на гласова или по точно лепене на плакати в близост до изборната секция в алфатарското село Бистра , изпратена е веднага комисия и проблемът е бил на време решен.

100% от протоколите в силистренско са вече обработени, сподели председателката на РИК- Силистра Марияна Чобанова.Броят…

Posted by Общинско кабелно радио "Силистра" on Monday, April 5, 2021

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе