В ДГ „Радост“ – Силистра отбелязаха Деня за борба с тормоза в училище

Снимка: Община Силистра

Всяка година последната сряда на месец февруари се отбелязва като Ден за борба с тормоза в училище. Този ден е познат също и като „Ден на розовата фланелка“. Участниците се обличат в розово, за да покажат своята позиция на неприемане на тормоза и агресията в училище.

Инициативата започва през 2007 година в едно канадско училище. Група ученици са тормозили и се подигравали на деветокласник затова, че е дошъл на училище, облечен с розово поло. На следващия ден двама ученици решили да купят и да разпространят сред съучениците си 50 розови тениски в подкрепа на тормозения деветокласник. На следващата година още много ученици отбелязват този ден, идвайки на училище с розови тениски с надпис „ Тормозът спира тук“ и „ Ден на розовата фланелка“.

Снимка: Община Силистра

На 24. 02. 2021 г. в ДГ „Радост“ бе отбелязан Международния ден на розовата фланелка. Екипът и децата от градината облякоха розови дрехи, за да покажат съпричастност към неприемането на агресията и тормоза. Във всички групи бяха организирани различни дейности – четене на приказки, изработване на постери, оцветяване, рязане, игри с балони, ролеви игри, всички обединени под мотото „Не на тормоза, но не за ден“.

Децата, научиха значението на думите и разбраха, че трябва да сме добри със своите приятели, за да живеем в щастливи дни.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе