До 73 деца достигна кампанията „Подари компютър на дете” на ЖС „Е. Каравелова” Силистра

На финала е започналата в навечерието на новата 2020 г. кампания „Подари компютър на дете” на Женско сдружение „Екатерина Каравелова” Силистра. В края на м. декември м.г. бе дарен първият лаптоп, осигурен от от физическо лице, за да бъде предоставен на дете от община Главиница, отглеждано заедно със сестра си от самотен баща. С идеята да има възможност пълноценно да участва във виртуалното обучение.

В последвалото популяризиране на кампанията граждани на Силистра дариха със същата цел 5 лаптопа, един таблет и една компютърна конфигурация. Административен съд Силистра с председател Маргарита Славова предостави на организацията 8 компютърни конфигурации и 15 монитора. Отделно съдиите закупиха с лични средства видеокамери и тонколони за доокомплектоване на компютрите за онлайн обучение. Фирма „Силистра Телеком Солюшънс” ООД дари един лаптоп, а „Първи май” АД – 3 компютъра и един монитор.

Два месеца след началото от Сдружението съобщават: „По банкова сметка бяха събрани 2 210,00 лв., а от дарителници, поставени в магазин „Тарантел” и офиса на „ИзиПей” в Силистра – още 533,10 лв. С набраните общо 2 743,10 лв. бяха закупени на доставни цени от магазина за маркови обновени лаптопи и компютри Kozelat.com 4 лаптопа и 9 компютъра. Фирмата инсталира офис пакетите за собствена сметка и пое разходите за куриерската услуга до гр. Силистра”.

Допълнително са закупени компютърни мишки, клавиатури, тонколони и видеокамери с микрофон за привеждане на техниката в подходящо за онлайн обучение състояние. Осигурената в рамките на инициативата техника е достигнала до 27 семейства с общо 73 деца и до 2 центъра за социални услуги от резидентен тип, работещи с деца.

Автор: Йордан Георгиев

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе