Община Силистра и художествената галерия обявяват конкурс за изработка на мартеници

Община Силистра и Художествена галерия обявяват конкурс под надслов „Бели и червени – 2021г.” за изработка на мартеници. Мартениците трябва да бъдат изработени в духа на автентичните български традиции, предадени в Художествената галерия за създаване на изложение с приложното творчество. Най- оригиналните изделия ще са подарък за медиците от първа линия в деня на Баба Марта – 1 -ви март 2021г.

Регламент за участие:

  • *В конкурса „Бели и червени – 2021г.” могат да участват индивидуално деца, ученици, възрастни, както и институции: детски градини, училища, центрове за подкрепа на личностното развитие, народни читалища, културни институти и др. със собствени материали.
  • *Изработените мартеници се представят до 25.02.2021 г. в Художествена галерия, при спазване на противоепидемичните мерки, с името на автора и телефон за връзка, поставени в плика с мартениците. Изложбата с мартениците ще се проведе на 26.02.2021 г. в Художествена галерия – Силистра.
  • *Снимка на мартениците се изпраща на [email protected] или на съобщение във фейсбук страницата на Община Силистра, от 25.01.2021 г. до 25.02.2021 г. Напомняме, че снимките няма да бъдат оценявани, а само изделията, получени в галерията до посочения срок.

Критерии за оценяване:

  • *Оригиналност и красота на изработката, орнаментика, присъствие на етнографски и природни мотиви, използвани материали за пресъздаване на народната традиция.
  • *Участниците в конкурса до 25.02.2021 г., ще бъдат отличени с грамота от кмета на Община Силистра и подаръци.

Да съхраним българските народни обичаи с изработване на мартеници и да поздравим медиците от Силистра за силния им дух и всеотдайност, за здраве и добруване!

 

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе