Ново извънредно положение и по-строги мерки в Португалия

На територията на Португалия е обявено извънредно положение до 30 януари. Приети са допълнителни, още по-строги ограничителни мерки в страната, с цел ограничаване разпространението на Covid-19.

Действащите норми за пътувания на българските граждани до Португалия са както следва:

  • Всички пътници, пристигащи на континенталната територия на Португалия, независимо дали като крайна дестинация или транзит, ще трябва да попълнят формуляр онлайн https://portugalcleanandsafe.pt/pt-pt/passenger-locator-card.
    Пътуващите за Мадейра и Порто Санто трябва да попълнят формуляр онлайн https://madeirasafe.com в рамките на 48 часа преди полета, а за Азорските острови трябва да попълнят формуляр онлайн https://mysafeazores.com в рамките на 72 часа преди полета.
  • Българските граждани, пътуващи от страни, членки на ЕС и ЕИП (Лихтенщайн, Норвегия, Исландия и Швейцария) или от Южна Корея, Китай, Административни Райони Хонг Конг и Макао, Австралия, Нова Зеландия, Руанда, Сингапур, Уругвай, Япония и Тайланд за континенталната територия на Португалия не са длъжни да представят отрицателен RT-PCR молекулярен тест по отношение на COVID-19.
    Тестовете, при пътувания за Мадейра, Порто Санто и Азорските острови са задължителни за всички пристигащи от всички дестинации.
  • Българските граждани, пътуващи от трети страни за континенталната територия на Португалия следва да представят отрицателен RT-PCR молекулярен тест по отношение на COVID-19.

При необходимост от съдействие българските граждани могат да се свържат с Посолството в Лисабон на телефони: +351 213 976 364, +351 213 976 367 и +351 933611337 или на е-мейл адрес: [email protected]

Препоръчва се българските граждани да се въздържат от пътувания до Португалия към момента.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе