Филм на силистренец на полуфинал в конкурс в Ню Йорк

Късометражният филм „Празен живот“ на „Nightmare studio“ Силистра с режисьор Адриан Ал Жазар достигна до полуфинал в категория за най-добър експериментален филм във фестивала „New York Cinematography AWARDS“, който е един от големите кинофестивали в Ню Йорк, САЩ (www.newyork.cawards.org; www.instagram.com/cineawards).

В същата надпревара участват и ленти с известни холивудски актьори, като Рон Пърлман, Ерик Робъртс (брат на Джулия Робъртс) и други. Наскоро Жазар бе част и от проекта за създаване на забележителното музикално видео „Wise man of truth“ заедно с група “Glutnitsata” с фронтмен Иван Неделчев от Рок клуб „Силистар“, както и с чуждестранно участие на видни музиканти.

Авторът за своя филм: „Времетраенето на филма е 4,38 минути и разказва за самотата, както и за изгубените шансове в живота на един обикновен човек, който до последно се надява да бъде забелязан или чут от някого. Главният герой във филма няма име. Неговата роля се играе от Румен Буюклиев.

„Това е 5-ият ми успех на кинофестивал, като този е един от големите в Ню Йорк, където участват филмови знаменитости от холивуд. „Празен живот“ до момента има две номинации, тъй като миналата година попадна в официлната селекция на кинофестивала FLICKFIAR в Лос Анджелис. Там в рамките на 5 месеца той беше излъчван в тяхната платена онлайн платформа“, добавя още той.

Автор: Йордан Георгиев

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе