От събота и Ирландия изисква ПСР тест за коронавирус за всички пристигащи в страната

Ирландия въвежда изискване за представяне на отрицателен резултат от РCR тест за коронавирус за всички граждани, влизащи на територията на страната, считано от 16 януари 2021г. Тестът трябва да бъде направен 72 часа преди пътуването.

По информация на посолството ни в Дъблин новата мярка няма да се прилага към международни транспортни работници, включително превозвачи, пилоти и авиационен екипаж, капитани и морски екипаж, както и към децата до 6-годишна възраст.

Според използваната в Ирландия система за оценка на рисковете от коронавирус за тези граждани, които пристигат от „червени“ региони, сред които попада към момента и България,  освен изискването за отрицателен ПСР тест се прилага и 14-дневна карантина. Тя може да бъде прекратена на 5-ия ден при представяне на нов отрицателен ПСР тест. Пътниците, пристигащи от „зелени“ и „оранжеви“ региони, ще могат да се движат свободно в Ирландия след представяне на отрицателен резултат от ПСР тест при пристигането си.

Официалните разпоредби са публикувани и на:

https://www.dfa.ie/news-and-media/press-releases/press-release-archive/2021/january/government-extends-requirement-for-pre-departure-covid-19-testing-to-all-countries.php

https://www.gov.ie/en/publication/b4020-travelling-to-ireland-during-the-covid-19-pandemic/

При нужда от съдействие българските граждани могат да се обърнат към посолството на Република България в Дъблин на следните телефони: +353 16603293 и в извънработно време на тел.: +353868167497.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе