Как ще празнуват в Европа по време на пандемията

В Швеция гимназиите минават на дистанционно обучение за месец заради ръст на смъртните случаи в страната, свързани с коронавируса.

От 20 декември до 6 януари в Италия се забранява движението между регионите. В италианското градче Риети традиционната процесия в чест на Света Барбара беше заменена с „полет на святата статуя“ над града с хеликоптер. Затварят най-малкото селище във Венето със 124 жители, а се позволява на 3 милиона души от град, колкото цял район, да се движат свободно, смята Лука Зая, губернатор Венето. Църквите няма да дочакат Рождество Христово. На Бъдни вечер литургиите трябва да приключат до 20:30 часа, за да могат хората да се приберат по домовете си преди вечерния час, който започва от 22 ч.

В Испания не могат да се събират повече от 10 души за празниците. Властите смекчиха ограниченията. Досега събиранията бяха позволени само до 6 души. Разхлабване на мерките ще има и за 24 и 31 декември. Тогава вечерният час започва да действа по-късно.

Статистиката ще определи как французите ще посрещнат празниците. Страната е затворена до 15 декември. Ако дотогава броят на заразените за ден слезе под 5000, строгите мерки ще отпаднат. Ще остане обаче, да действа вечерният час. Той няма да е в сила единствено за 24 и 31 декември.

Източник: БНТ

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе