Актуална пътна обстановка в област Силистра

Движението по пътищата в област Силистра е в зимна обстановка, като най-много сняг има в общините Силистра и Тутракан, а най-късно снегът е започнал да вали в община Дулово, съобщиха от Областно пътно управление.

Най-трудно е придвижването по главен път Силистра – Русе – в оперативния план той е най-натоварен и най-важен в икономическо отношение, тъй като е от клас „А”. По него закъсват тежки товарни автомобили по причина на това, че се движат с летни гуми.

Тяхното спиране, понякога във верига, заедно по същата принуда и със следващи ги други видове моторни превозни средства, затруднява работата на патрулните екипи с машини с гребла, почистващи снега. Спрелите по технически причини автомобили забавят темпото на почистване.

Важна подробност – предвид предварителните очаквания за валежи от дъжд, в продължение на два дни по пътищата от републиканската мрежа е насипана т.нар. техническа сол, която в момента подпомага по-бързото стопяване на снега. Липсва вятър, който да създава навявания и това е добрата новина в актуалната ситуация.

Препоръката – бърза смяна на летните със зимни гуми от страна на водачите на всички автомобили и още – ако не се налага – да не се излиза на път, докато не спре снегът или не бъде почистен достатъчно, за да бъде безопасно придвижването.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе