Митнически и полицейски служители задържаха 522 литра алкохол без документи за платен акциз

Митнически и полицейски служители задържаха 522 литра алкохол без документи за платен акциз при две проверки, извършени в рамките на ден.

На 25.11.2020 г. служители от сектор Оперативен контрол-Силистра, отдел МРР-Дунавска, съвместно със служители на Гранична полиция, извършват проверка в частен имот в село в община Силистра. В избено помещение, прилежащо към имота, инспекторите откриват 400 литра безцветна прозрачна течност с мирис на ракия. От лицето, стопанисващо имота, са изискани документи по Закона за акцизите и данъчните складове, удостоверяващи начисляването, плащането или обезпечаването на акциза, но към момента на проверката не са представени такива. При оглед на адреса става ясно, че лицето притежава съоръжение за изваряване на етилов алкохол, което към момента на проверката не работи. Предстои съставяне на акт за установяване на административно нарушение.

Същия ден при съвместна проверка митнически служители от сектор Оперативен контрол-Свищов, отдел МРР-Дунавска и полицейски служители от РУ-Горна Оряховица задържат 122,65 литра жълтеникава течност с мирис на етилов алкохол. Количеството е намерено в частен имот в село в община Горна Оряховица. На място са установени са 126 стъклени бутилки, в които е съхранявана течността с мирис на алкохол. По случая е образувано досъдебно производство под надзора на Районна прокуратура-Горна Оряховица.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе