Валидността на личните документи ще бъде удължена

Шофьорските книжки, които изтичат до януари месец 2021 година, ще бъдат валидни още 7 месеца след крайната им дата. Личните карти, международните паспорти и документите за пребиваване на чужди граждани също се удължават с половин година. Това прие на второ четене парламентарната Комисия по вътрешна сигурност и обществен ред.

Промените са част от измененията в Закона за извънредното положение. Съдилищата ще решават сами как да действат при усложнена противоепидемична обстановка.

„Съдебни заседания открити няма нужда да се провеждат там, където доказателствата са само писмени – страните писмено да посочват, че искат да бъдат уведомявани по електронен път, като посочват съответния мейл“, каза Валя Гигова, ВАС.

Призовките ще се изпращат по електронен път. Ако до три дни няма обратна връзка, документът ще бъде пратен на хартиен носител, записаха още депутатите. В случай, че в даден съд има много заболели, то административният ръководител ще може еднократно да забрани открите заседания за не повече от 14 дни.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе