Изложба по случай на 75-годишния юбилей на художника от Силистра Йордан Кисьов

На 05. 11. 2020 г. /четвъртък/ от 17:00 часа в Художествена галерия Силистра ще бъде открита юбилейна изложба живопис на художника от гр. Силистра и дългогодишен директор на галерията – Йордан Кисьов. Експозицията е по повод 75 годишния му юбилей, като ни представя последния проект от неговото творчество „Между небето и водата” с акцент в отраженията.

Йордан Кисьов е роден през 1945 г. Завършва Художествената гимназия в София в класа на Димитър Арнаудов, а после монументална живопис във Факултета по изобразително изкуство към Великотърновския университет „Св. Св. Кирил и Методий”. През 1973 г. постъпва на работа като уредник в Художествената галерия в Силистра; от 1990 до 2013 г. е неин директор.
Йордан Кисьов е реализирал голям брой самостоятелни изложби; участва и в различните пленери и биеналета, организирани от СБХ, чийто член е от 1976 г. През 1986 г. получава званието „Заслужил деятел на културата”. Негови произведения са притежание на почти всички галерии у нас, както и на частни колекционери в България, САЩ, Германия и други държави.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе