Четвърти иновационен лагер в Силистра

Във връзка със Световния ден на спестовността, 31-ви октомври, на 28-ми и 29-ти октомври 2020 г. в АРГИ Център, Силистра се провежда иновационен лагер с участие на ученици от област Силистра. Събитието се организира от РУО – Силистра, Община Силистра, отдел „Образование и младежки дейности“, и СНЦ „Паралел- Силистра“, като това е неговото четвърто издание.

Иновационният лагер тази година е на тема: „Предприемачески проекти в трансграничния регион България – Румъния“. В него участват 24 девойки от XII клас, представители на 6 училища от област Силистра. В началото на събитието поздравления към присъстващите поднесе г-жа Мария Недялкова – зам.-кмет „Хуманитарни дейности“.

Днес учениците се включват в тренинги за допълнителна подготовка по предприемачество и разработване на бизнес модели. А на 29 октомври ще разработят своите проекти и бизнес планове по зададен казус.

Участниците ще имат задача да оценят възможностите за развитие на бизнес в региона като използват неговия потенциал и как да стартират своя бизнес инициатива в регионалната общност.
Друго предизвикателството пред тях ще бъде да оценят собствените си възможности и силни черти, своите умения и знания, които да им помогнат в бизнес начинанието.

Във връзка с Насоките за работа в системата на предучилищното и училищното образование през учебната 2020 – 2021 г. в условията на COVID – 19, събитието се провежда при спазване на противоепидемичните мерки.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе