Юбилейно тържество на Група за СГП „Камбанен звън“ при читалището в Калипетрово

Юбилен концерт за своята 20-а годишнина проведе Група за стари градски песни „Камбанен звън“ при НЧ „Пробуда-1940“, с. Калипетрово. Поздравителни адреси, подаръци и дарения имаше от община Силистра в лицето на кмета на д-р Юлиян Найденов, кмета на с. Калипетрово Никола Узунов, Денка Михайлова – общински съветник, „Агра-2000“, Светла Димитрова, „Златно зърно“, Механа „Добруджанска къща“, Тодорка Узунова, Клуб „Васила Вълчева“, Анита Сивева и др.

ГСГП „Златна есен“ при НЧ „Доростол-1870“, гр. Силистра, с худ. ръководител Иван Радев бе специален гост на тържеството с красиви песни и стихове в чест на домакините, с цветя и мили послания към своите приятели юбиляри. Пожелания за здраве и много творчески успехи бяха отправени и от името на Маргарита Любомирова – председател на ЧН на НЧ „Доростол-1870“, и от РЕКИЦ, гр. Силистра.

Тодор Скорчелиев от 14 години е неотлъчно с групата, като неин ръководител, и през всичките тези години се отличава, освен с голям талант на музикант, и със скромност и човечност. Признание получи и Никола Касабов, ръководител на групата в друг период от време. Поклон пред паметта на Тодор Бъчваров – пръв художествен ръководител на групата, поклон пред паметта на Митко Александров, който макар и за кратко, е бил част от нейния екип.

Във Фейсбук публикацията читалищното ръководство отбелязва, че ценна помощ по време на юбилейното събитие са оказали Валентин Сарафов – музикален педагог на ВШ „Звездица“, и Радостина Стойкова – член на ЧН на читалището в Калипетрово!

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе