ПРОГРАМА YES с удължен срок за кандидатстване

Крайният срок за кандидатстване за програма YES е удължен до 2 ноември 2020 г., за да позволи на възможно най-много заинтересовани и отговарящи на критериите ученици да кандидатстват за безплатната стипендия за едногодишен ученически обмен в САЩ за учебната 2021-22 година.

В тези необичайни и безпрецедентни времена Американски съвет смята, че учениците, техните родители и учителите може да са пропуснали началото на кандидатстването за програма YES поради нарушения образователен процес.Ако сте пропуснали да кандидатствате по-рано, сега отново имате възможност да го направите: ais.americancouncils.org/yes.

Ако сте стартирали апликация, но не сте успели да я завършите в рамките на 10 дни, можете да стартирате нова апликация преди 2 ноември 2020, като единствено трябва да изтриете старата! Кандидатите могат да подадат само една апликация.Кандидатите следва да отговарят на изискванията:

  • да са родени между 01 януари 2004 и 15 юли 2006;
  • да са ученици в 9 или 10 клас на средно училище през есента на 2020;
  • да имат добър или по-висок успех;
  • да са изучавали английски език и демонстрират добро владеене;
  • да отговарят на изискванията за издаване на американска виза;
  • да могат да получат международен паспорт.Участници с увреждания.

Програмата предоставя възможност на участници с увреждания също да подадат своите кандидатури. За тях критериите за кандидатстване са малко по-разширени като могат да участват ученици, записани в среден курс на образование през есента на 2020 и родени между 15 февруари 2003 и 15 юли 2006. За участниците с увреждане са предвидени адаптирани тестове, както и допълнителни семинари,свързани със специфичните им нужди в рамките на програмата.Какво осигурява стипендията?Стипендията YES покрива всички разходи, свързани с транспорта до и от САЩ, настаняването в приемно семейство и обучението в американско средно държавно училище, също така медицинска застраховка, месечна издръжка за основни разходи, както и участие в семинари по програмата.Не се покриват разходи за издаване на международен транспорт, разходи за свръх багаж, за комуникации, за медицински състояния, възникнали преди старта на програмата както и зъболекарска грижа, други лични разходи извън месечната издръжка.

За повече информация посетете сайта на организацията или се свържете с нейни представители на имейл [email protected] или телефони 0879930228 и 0877333013.

Следете актуална информация и във фейсбук на American councils for international education Bulgaria и YES Bulgaria, както и в инстаграм на American Councils Bulgaria.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]Върни се горе