Международна научна конференция се проведе във Филиал Силистра на Русенския университет

Днес, 16 октомври (петък) 2020 година, в залата на Общински съвет – Силистра беше открита Международната научна конференция на Филиал Силистра на Русенския университет, посветена на две годишнини – 75 години от създаването на Русенски университет „Ангел Кънчев“ и 130 години педагогическо образование в Силистра.

Поздравления към участниците в конференцията отправиха г-жа Милена Дамянова – председател на Комисията по образованието и науката в 44-то Народно събрание, областният управител на област Силистра – г-н Ивелин Иванов, председателят на Общински съвет – Силистра – г-жа Мария Димитрова, заместник-кметът по хуманитарни дейности – г-жа Мария Недялкова.

Ректорът чл.кор. проф. д.т.н. Христо Белоев поздрави участниците в конференцията и изнесе пленарен доклад на тема: „Влияние на Русенския университет в Дунавския регион“.

След пленарната сесия бе представена втора част на филма, посветен на 130 г. педагогическо образование в Силистра, дело на преподаватели от Филиал Силистра, стожер на традициите на педагогическото образование до днес.

Заседанията на конференцията се провеждат в три секции: „Хуманитаристика“, „Педагогика, психология и методика“, „Инженерни науки“. В конференцията, която ще се състои присъствено и онлайн, ще се включат участници от Румъния и Русия, както и от няколко български града – Велико Търново, Бургас, Русе и Стара Загора.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]Върни се горе