Общинският кризисен щаб в Силистра заседава извънредно

Кметът на Община Силистра д-р Юлиян Найденов свика заседание на Общинския кризисен щаб /ОКЩ/ във връзка със заповедите на министъра на здравеопазването, проф. д-р Костадин Ангелов от 13.10.2020г.

ОИЩ се обръща с молба към всички жители на общината да не се забравя факта, че в страната ни са въведени временни противоепидемични мерки от 14.10.2020 г. до 30.11.2020 г.

От изключителна важност е да се спазват всички разписани превантивни мерки – носене на маски на закрито, спазване на дистанция минимум от 1,5 метра, спазване на лична хигиена.

В заповедта на МЗ се посочва, че: “Всички областни щабове, кметства и областни администрации, в рамките на функционалната си компетентност и при максимално използване на контролните си правомощия и административен капацитет, да създадат необходимата организация за контрол по спазване на противоепидемичните мерки на територията на страната, като да въвеждат и допълнителни противоепидемични мерки, в случай на необходимост, при отчитане на конкретната специфика и данни за областите, които ръководят и наблюдават.“

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе