„Доростол“ със загуба 2:4 срещу „Дунав“-Русе

В регионално речно дерби Доростол (Силистра) прие на стадион „Луи Айер“ гостите от „Дунав“ (Русе). Двубоят бе от IX-тия кръг на Трета лига – Североизточна група.

Силистренци започнаха уверено двубоя, като създадоха няколко опасни ситуации пред вратата на „Дунав“. Въпреки това обаче гол падна във вратата на „Доростол“. В 34-та мин капитанът на русенци Диян Димов откри резултата. С голово предимство на гостите двата отбора се прибраха на почивката.

През втората част двата отбора се разиграха и предложиха на любителите на футболната игра голов екшън. В 52-та мин Симеон Дочев удвои преднината на гостите, а в 67-та мин. отново Симеон Дочев покачи на 0:3.

Силистренци приеха предизвикателството на футболния терен и в рамките на 3 минути вкараха два бързи голове във вратата на Дунав – реализирани от Емре Акиф в 72-та мин и 76-та мин.

Последваха нови пропуски на доростолци, които сметнаха, че бързо ще се доберат поне до равенството в мача. В 87-та мин обаче Атанас Стамболов сложи край на спора на футболния терен поразявайки вратата на „Доростол“ за крайното 2:4.

На 14 октомври (сряда) отново ще има мач между двата тима за Купата на аматьорската лига. Ръководствата на двата футболни клуба са се разбрали двубоят да се играе на стадион „Дунав“ в Русе от 16.00 часа.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе