Белгия с ограничения за пътуващите от някои райони на България

Федералната служба за външна дейност, външна търговия и сътрудничество за развитие на Белгия от вчера премести Северозападния район (Видин, Враца, Лом, Монтана) на България от „зелена“ в „оранжева“ зона. Всички български граждани, пристигащи в Белгия от тази зона подлежат на препоръчителна карантина и тест за COVID-19.

Актуална информация за зоните може да бъде намерена на следните линкове: https://diplomatie.belgium.be; http://www.info-coronavirus.be. Кодът на зоните се променя периодично в зависимост от епидемиологичната обстановка. От МВнР припомнят, че, считано от 1 август, всички лица, пътуващи за Белгия, независимо от зонирането по държавите и вида транспорт, следва да попълнят не по-късно от 48 ч. преди пристигането си формуляр Public Health Passenger Locator Form,  който следва да бъде изпратен по електронен път през сайта: https://travel.info-coronavirus.be.

При нужда от съдействие, българските граждани в Кралство Белгия могат да се обръщат към българското посолство в Брюксел на следните телефонни номера: +32 2 374 47 88; +32 2 374 08 66, както и дежурен телефон за спешни случаи в извънработно време: +32 473 981042. Запитвания може да се отправят и на имейл адреса на българското посолство в Белгия: [email protected].

 

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе