Утре спират движението на автомобили в част от Силистра

Със Заповед на кмета № 1217 / 20.08.2020г. се ограничава движението на моторни превозни средства, на основание чл. 44, ал. 2 от Закона за местното самоуправление и местната администрация, чл. 19, ал. 1, т. 2, ал. 2, т. 5 и чл. 23 от Закона за пътищата и чл. 3, ал. 1, т. 5 от Наредбата за организация на движението на територията на Община Силистра, във връзка с извършването на заупокойна Света литургия и поклонение пред тленните останки на Негово Високопреосвещенство Доростолския Митрополит Амвросий в православният храм „Св.св. Петър и Павел“ в град Силистра, както следва:

  1. На 21.08.2020 г. /петък/, в часовете от 08:00 ч. до 13.00 ч., да бъдат затворени за движение на МПС ул. „Христо Смирненски“, ул. „Софроний Врачански“, ул. „Евлампия Стоева“ и ул. „10-ти февруари“, в следни участъци:
    • ул. „Христо Смирненски“ – от кръстовището с бул. „Симеон Велики“ /пред сградата на т.нар. Профсъюзи/ до кръстовището с ул. „Капитан Мамарчев“;
    • ул. „“Софроний Врачански“ – от кръстовището с ул. „Кеворк Арабаджян“ до кръстовището с ул. „св.св. Кирил и Методий“;
    • ул. „Евлампия Стоева“ – от кръстовището с ул. „Христо Смирненски“ до кръстовището с ул. „Цар Самуил“;
    • ул. „10-ти февруари“ – от кръстовището с ул. „Христо Смирненски“ до кръстовището с ул. „Капитан Мамарчев“.
  2. Движението на МПС на служебните лица да се извършва еднопосочно, през ул. „Христо Смирненски“ – от кръстовището с бул. „Симеон Велики“ /пред сградата на т.нар. Профсъюзи/ до ул. „Капитан Мамарчев“.
  3. Забранява се спирането на пътни превозни средства в горецитираните участъци, като не се допуска паркиране и продължителен престой, който да възпрепятства преминаването на МПС на служебните лица, участващи в литургията и поклонението.

Заповедта не важи за автомобили със специален режим на движение.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе