Малки „приключенци“ от Силистра гостуваха на новата читалищна библиотека в града

НЧ“Доростол-1870″ е инициаторът Летен клуб по интереси „Театър и приключения“ да продължи за 9-а година съществуването си, тъй като община Силистра нямаше възможност за това, научаваме от Фейсбук-профила на Лилия Маркова! Повод за съобщението е, че малките приключенци посетиха новата читалня на читалището в Младежкия дом, за която е обявена дарителска акция за събиране на книги, заедно със стари вещи за бита, афиши, снимки и др. – всичко, свързано със 150-ата година на най-старото в крайдунавския град читалище – тогава наричано „Надежда“.

Просторна зала ще се превърне в Дом на книгата – както по време на Възраждането, когато читалището е било светлина за ума и сърце на българина! Децата получиха дар от председателя на читалщето Маргарита Любомирова – електронни книги със записи на приказки от цял свят, изпратени от адвокат Антон Марков, който е силистренец родом, но живее в София.

Дарените книги ще се приемат в Младежки дом Силистра от 8 до 18 ч. всеки ден. Направете го – дарете книга! И ще увековечите стореното за поколенията, получавайки договор за дарение.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе