В Силистра ще се проведе международен турнир по баскетбол за юноши

В Силистра предстои еднодневен турнир по баскетбол за юноши до 16 г. на 8 август с участието на БК „Доростол“ с тр. Светлана Тодорова. Турнирът е един от няколкото във възрастовата група (останалите са в други градове на страната), за да определи най-добрите, които след 20 август отново в Силистра ще излъчат победителя и неговите подгласници.

В РЗИ Силистра е постъпило писмо уведомление за провеждането на турнира, защото, както е известно от преди близо месец има „задължителни инструкции към домакини и участващи в първенствата за подрастващи“, във връзка с решение на Управителния съвет на БФБ, за да бъдат спазени от домакините и от участващите в първенствата за подрастващи.

Най-важното:
– „По време на срещата в залата могат да присъстват само посочените лица в тимовите листа на двата участващи отбора и длъжностните лица, които обслужват конкретната среща. Участници, включени в списъка за други срещи от същото състезание, нямат право да присъстват в залата по време на срещи, в които техните БК не участват. Забраната важи и за длъжностните лица, назначени за други срещи“;

– “ Акредитирани журналисти от спортни медии, които редовно отразяват баскетбола за подрастващи. Акредитирането се извършва преди състезанието от БФ Баскетбол с искане до [email protected]“.

Актуална е изаповед на министъра на спорта Красен Кралев от 31 юли т.г. (https://zbut.eu/docs/covid-19-2/mms-zapoved-09-843-31-07-2020.pdf);

Със заповедта си Кралев прави промени в т.1, б. „р“ в Приложение №3, с които се позволява спортисти под 18-годишна възраст да бъдат с един придружител по време на състезания или тренировки.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе