Нови четири случая на коронавирус в Силистренско

В Силистра – 2, в Дулово и Окорш – по 1, са новите общо 4 случая с положителна проба за коронавирус, намерили място в статистиката на Единен информационен портал към 5 август т.г., съобщиха от РЗИ в крайдунавския град. Единият случай е с граничен полицай от екипа на ГКПП Силистра и е част от тамошното „огнище“. Другият е с лаборантка от МБАЛ Силистра, която е от миналата седмица в болничен и се намира вкъщи.

Третият случай е с лекар от МБАЛ Дулово, който сам се е насочил да си направи тест. След излизането му в домашна изолация и съответно от екипа за работа в АГО става причина то да бъде затворено за прием на пациентки до 17 август, тъй като няма достатъчно лекари.

Четвъртият случай е в село Окорш и се отнася до жена, която е била на преглед в Разград. Там е била тестувана с положителен резултат след установена пневмония.
Предвид новите случаи, свързани с коронавируса, инспекторите на РЗИ Силистра ще проведат акции в Дулово, в Окорш и в други населени места, за да бъдат потърсени допълващи данни предвид общата обстановка в областта.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе