4 нови случая на заразени с COVID-19 в Силистра, те са служители на местното ГКПП

През последното денонощие са регистрирани 4 нови случая с коронавирус в град Силистра, които са служители на тукашния ГКПП. Случаите засега не са попълнени в Единен информационен портал, осведомяващ за коронавируса в България. Това информират от РЗИ-Силистра.

Не са установени други положителни случаи при извършените изследвания на контактните лица в работните смени в последните 14 дни на трите дежурещи на границата институции: Гранично полицейско управление, Районно управление на МВР и Районна здравна инспекция.

Според общата статистика от м. март т.г. насам: към 31.07.2020 г. потвърдените случаи с COVID-19 в област Силистра са 40 (от тях 26 са активни, 12 са излекуваните и двама са починали). На лечение в болница в момента са 4 души (двама от тях са в МБАЛ Силистра АД, а по един са съответно в УМБАЛ „Канев“ в град Русе и в УМБАЛ „Света Марина“ в град Варна.

Двама са починалите от регистрираните с коронавирус в областта от м. април насам – британският гражданин, живеещ в село Сребърна, а вторият е мъж на 66 г. от Дулово, който до смъртта си на 29 юли бе в инфекциозното отделение на силистренската болница с характерна за болестта клинична картина и с придружаващи сърдечно и белодробно заболявания.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе