Нови 5 случая на COVID-19 в област Силистра

От Силистра – 3, и от населени места в общините Тутракан и Дулово – по 1, са новите общо 5 случая с положителни тестове за коронавирус от област Силистра, намерили място сред данните в Единен национален електронен портал към 29 юли 2020 г., съобщиха от РЗИ Силистра.

250 нови случая на COVID-19 са потвърдени у нас през последното денонощие

В областния град и в Дулово става дума за нови семейни огнища. В тутраканският случай се отнася до жена, настанена в болница в Русе, но заради местожителството си по адрес е влязла в раздела за област Силистра.

Както и в предишните случаи, инспекторите на РЗИ изследват контактни лица с новите заразени. От проведеното обследване става ясно, че те не са имали контакт с вируса извън населените места, в които живеят. Твърдят също, че не са участвали в масови публични събития.

Изводът е, че в момента е актуално дифузно разпространение на вируса, което потвърждава необходимостта гражданите да спазват предписаните мерки: дистанция, дезинфекция и др.. Накратко – препоръката е проявяват отговорно поведение в името на здравето – своето собствено и на хората край себе си.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе