127 дни меден месец на Малдивите заради коронавируса

Снимка: pixabay.com

Младоженци от Чехия прекараха рекордните 127 дни в хотел на Младивите. Г-н Баранек и г-жа Баранкова сключват брак в началото на март. Те имат ясна представа как ще прекарат медения си месец – една седмица в луксозен хотел на Малдивите. Това обаче, което те не знаят, е, че ваканцията им неочаквано ще продължи не седмица, а цели четири месеца.

На 12 март двамата се наслаждават на лазурните пейзажи пред себе си, докато междувременно светът лека-полека започва да затваря границите си, а в много държави е наложена социална изолация. Това важи в пълна сила и за родната им Чехия, която скъсява до минимум списъка с туристи.

Двойката остава в петзвездния затворен курорт. Той се намира на идиличния отдалечен остров Фалхумаафуши, където средната цена варира в порядъка на 1000 евро на вечер в зависимост от сезона. Ето защо средният престой там обикновено е около четири дни.

Чехите обаче държат абсолютен рекорд с престоя си от 127 дни. Досега никой в историята на хотела, отворил врати през 2012 г., не е оставал толкова време в малкия рай насред Индийския океан.

Въпреки всичко обаче младото семейство се опитва да се върне у дома няколко пъти, но заради извънредното положение и затворените граници полетът им се отменя, докато в крайна сметка не се оказва, че те могат да се приберат най-рано на 15 юли.

Заради неочаквано дългият престой на двойката, мениджърите на курорта издават сертификат на двойката и им организират специална вечеря на плажа. На 17 юли хотелиерите си казали „сбогом“ с близките си гости.

 

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе