Крем Комфорт – Иновативна формула при хемороиди

Хемороидите са изключително често срещани като 75% от хората в световен мащаб се сблъскват с тях в някакъв етап от живота си. Най-често се появяват над 45 години и могат да бъдат болезнени и сърбящи. Ако хемороидният възел е малък то те могат да отшумят от само себе си в рамките на няколко дни без лечение. При някои хора се налага смяна на хранителния режим и начинът на живот.

Хемороидите биват разделяни основно на два вида – външни и вътрешни. Вътрешните хемороиди по-често преминават без никаква симптоматика. Понякога те се уголемяват и могат да излязат извън ректума, като в този случай те се наричат пролапсни. Външните хемороиди от своя страна по-често са болезнени и/или сърбящи, като създават дискомфорт при движение, седене и могат да нарушат нощният сън.

Какви са най-честите симптоми при хемороиди?

– Кървене при движение на червата

– Протрузия на кожата в тази зона

– Сърбеж или болка в аналната област

Как да облекча неприятните симптоми?

Ако имате хемороиди, промяна в начина на живот и хранене може да помогне за по-бързото им лечение. Добавянето на храни с високо съдържание на фибри в хранителния ви режим, като зеленчуци, плодове и пълнозърнести храни може да помогне за омекотяване на изпражненията и по-лесното им преминаване. Това от своя страна ще спомогне за по-бързото заздряване на тъканта. Друг добър съвет е да пие повече вода, за да се предотврати запек и да се намали напрежението по време на движенията на червата.

Ако проблемът се задълбочи може да използвате локален крем, който да облекчи симптомите на хемороидалната болест. Институтът по Неорганична Химия към Българска Академия на Науките (ИОНХ-БАН) разработи иновативен продукт, с богат активен състав, основно базиран на натурални съставки, който има възстановяващ, облекчаващ и укрепващ ефект върху кожата, създава чувство за комфорт, както през деня така и през нощта. Част от състава на Крем Комфорт включва Черноморска луга, която е известна от години със своите лековити качество в комбинация с различни билки, както и цинков оксид.

Черноморската луга е богата на магнезий, който от своя страна има основна роля в човешкия енергиен баланс. Поставен локално, той се абсорбира от кожата и има бърз и мощен подхранващ ефект. Магнезият повлиява много добре упоритите кожни състояние и повишава клетъчната енергия.

Освен Черноморска луга, добита в Атанавското и Поморийските солени езера, Крем Комфорт включва в себе си прочутите български билки, като по този начин се получава синергиен ефект. Такава една популярна билка е екстракта от див или още конски кестен (Aesculus hippocastanum). Той действа много благоприятно върху разширени вени, а именно такива са хемороидите. Дивият кестен укрепва стените на кръвоносните съдове, и действа обезболяващо и противовъзпалително. В комбинация с хиалуронова киселина, която действа като подхванващо, като подсигурява добрата хидратация на кожата. Вижте тук пълният състав на Крем Комфорт и ефекта от всяка съставка на продукта.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе