Един нов заразен с COVID-19 в област Силистра

Съгласно последните данни от Информационния портал за COVID-19 към 21.07.2020 г. в област Силистра е отчетено ново лице с положителен тест – мъж на 50 г., контактен на положителен от семейно огнище.

325 нови случая на COVID-19 са потвърдени у нас през последното денонощие

От изследванията на персонала в ДГ „Иглика“ в Силистра след положителния случай преди няколко дни са установени нови 4-ма души, които в Информационната система ще бъдат отчетени днес (22 юли).

Така към 22 юли в областта положителни тестове до този момент от началото на епидемията са дали 24 лица, като от тях на този етап активни са 17 от 6 семейни и от едно смесено огнища.

Новите лица от списъка на заразените са в задължителната карантина от 14 дни, считано от вчера.

В този период ДГ „Иглика“ ще работи в режим на посещение само на записаните до този момент деца и с наличния персонал. Няма да се допуска прием на нови деца, смесване на настоящи и сформиране на сборни групи, както и разместване на персонал между групите.

Има ежедневно наблюдение със запис на здравословен статус и термометриране на децата и персонала.

Наличен е строг режим на дезинфекция на вътрешните и външните площи, както и на ползваните съоръжения.

Персоналът ползва лични предпазни средства.

Родителите и личните лекари на децата от ДГ „Иглика“ са уведомени за наблюдение на здравословното състояние на децата и за необходимостта от съобразяване на оплакванията при преглед от лекаря.

Всяко лице от въпросната детска градина, което е с температура и оплаквания, ще бъде преглеждано от личния си лекар и консултирано с инфекционист, ако има съмнение за коронавирус.

Ръководството на градината ще уведомява служителите от Дирекция „Надзор на заразните болести“ в РЗИ Силистра за всяка промяна в обстановката.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе