Връщат част от ограничителните мерки от полунощ (ОБНОВЕНА)

След като днес бе регистриран рекорден брой лица с потвърден COVID-19 ще последва връщане на част от ограничителните мерки.

С нова заповед, която влиза в сила от 00:00 часа довечера ще се забрани публиката на всички колективни и спортни мероприятия. Не се разрешават посещенията на закрито в дискотеки, пиано-барове, нощни барове, нощни клубове и други подобни нощни заведения за развлечения. Посещенията в тези обекти на открито се допускат при заетост до 50 % от общия капацитет на заведенията и при спазване на въведените противоепидемични мерки.

Всички масови мероприятия ще могат да бъдат провеждани в рамките на до 30 човека. В това число влизат балове, сватби, кръщенета и др.

Това се посочва в издадената днесЗаповед № РД-01-393/09.07.2020 г. на министъра на здравеопазването.

В заповедта е разписано още, че министрите и държавните органи, съгласно функционалната си компетентност, е необходимо да предприемат незабавни контролни мерки на територията на цялата страна, като усилията да бъдат насочени към задължително прилагане и спазване на противоепидемичните мерки.

Всички прояви и събития следва да се организират при засилен предварителен и текущ контрол. Областните щабове, кметствата и областните администрации създават необходимата организация за контрол по спазване на въведените мерки на територията на страната, като могат да въвеждат и допълнителни такива при отчитане на спецификата и данните за разпространението на COVID-19 в съответните населени места.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе