Проведе се истинско шоу на пистата в село Калипетрово

В двата почивни дни се проведе Вторият национален шампионат по автокрос с участието на 26 автомобила , които се състезаваха в квалификация – дивизия бъги и супер бъги. С успех финишираха 20 автомобила, които определиха и крайното класиране. Състезанието завърши в присъствието на много фенове на спорта, не липсваха кризисни моменти, напрежение на пистата и майсторството на пилотите.

На върха в отборното класиране достойно застана отборът на АСК „София“ – град София, на второ място е АСК „Тони старт“- гр. Силистра , а трети в крайното класиране са пилотите на АСК“Яворов“ – гр. Чирпан.

В категорията супер бъги първи, с най- висок брой точки, е Огнян Атанасов от АСК „София“, втори Петко Илиев от АСК“Яворов“ , а трети е Григорий Стефанов от АСК „София“.

В дивизия бъги на първото място ,с най-голям брой точки ,е Димитър Калев от АСК „Тони старт“, втори е Бойко Янков от АСК „Яворов“, а трети е Галин Георгиев от АСК „Тони старт“.

Община Силистра и тази година осигури наградите на пилотите- купи, грамоти за участие и терен за състезанието. Състезанието донесе много емоции на феновете и завърши без инциденти на пистата.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе