Онлайн шествие на Община Силистра по повод 24 май

Община Силистра изказва благодарност към всички, които се включиха в реализирането на онлайн шествието по повод 24 май.

В дните на пандемия, с цел спазване на всички противоепидемични мерки по повод COVID-19, отдадохме почит към делото на Светите братя Кирил и Методий в онлайн шествие, което започна на 11 май и продължава. Ние сме нация, която цени историята, културата и традициите си.

С радост можем да отбележим, че всеки от клиповете достигна до над 4 хиляди зрители на страницата във Фейсбук на Община Силистра или общо над 35 хиляди. В клиповете към аудиторията се обърнаха директори на образователни и културни институции, учители, ученици, общественици. Те поднесоха поздрав и пожелания към общностите. Включиха се учители и ученици и от съседни общини.

Гледали са хора предимно на възраст между 22- 44 години, в разделението по пол – повече жени. В следенето на публикациите са достигнати потребители и от Обединеното кралство, Германия, Турция, Белгия, Испания, САЩ и др.

Добрата практика премина много пространства и доказа, че 24-ти май е една от най-светлите и емоционални дати за всички пишещи на кирилица.

Светлината на познанието и ролята на учителя са основополагащи за развитието на родината ни. Обшина Силистра благодари на всички участвали в този нов вид на празник, в който физическата дистанция не попречи да са всички заедно.

 

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе