От 1 юни България ще има държавна платформа за резервации на почивки

Държавна онлайн система за резервации ще заработи от 1 юни. Името й е „Преоткрий България“. Всички хотели и ресторанти, които решат да предлагат услугите си чрез платформата, ще трябва да предлагат храна само от български земеделски производители. Това стана ясно по време на извънреден брифинг в Министерския съвет днес, където на среща бяха премиерът Бойко Борисов и ръководството на „Метро България“.

Всички хотели и ресторанти ще могат да публикуват офертите си за потребители в България за лятна ваканция: стая, нощувки, резервации за ресторанти. Тя ще стартира заедно с началото и на туристическия сезон тази година. Идеята на платформата е да се насърчи българския туризъм в тази извънредна ситуация.

„Целта е да направим сигурен продукт за българския потребител на услуга, както и за чужденците впоследствие. Ние трябва да представим пакета така на нашите клиенти, които изберат платформата, резервирайки нощувка и вечеря, да избират да отидат на сигурно място от гледна точка на чистота, хигиена, гарантиране на социалната дистанция. Втора точка от тази програма е да върнем българските храни в менютата на ресторантите, задължително условие се явява за хотели и ресторанти да предлагат български храни и ястия, произведени от продукти, предоставени от български предприятия и фермери, включително малки фермери“, обясни Георги Гърневски от „Метро България“ .

Участието в платформата е безплатно.

Туристите ще могат да видят на платформата храните, които се предлагат в съответния хотел или ресторант от кои вериги идват, от кои региони, както и по какъв стандарт са произведени. Освен това, ще има информация и за това какви хигиенни изисквания има в хотели, както и какви мерки са предприети, за да не се разпространява заразата от коронавируса.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе