Задържаха двама при спецакция срещу притежанието и разпространението на наркотични вещества в Силистра (СНИМКИ)

Специализирана полицейска операция срещу притежанието и разпространението на наркотични вещества е проведена вчера от служители на РУ-Силистра на територията на областния град.

В хода на полицейските действия около 10:00 часа по ул. „31-ви полк“ криминалисти засекли 42-годишен, известен с криминални прояви. При проверка в пакет, носен от него, били намерени 6.2 грама кафеникаво прахообразно вещество, реагирало на хероин при извършения полеви наркотест.

По-късно през деня в междублоково пространство по ул. „Добруджа“ бил установен 23-годишен, познат на служителите на реда, в момент на сделка с наркотични вещества. При извършения личен обиск у него били намерени 6.7 грама канабис и 7.0 грама метамфетамин, идентифицирани с полеви наркотест. Последвали процесуално-следствени действия в дома на мъжа в областния град, където били открити 7.4 грама канабис, 8.7 грама метамфетамин, електронна везна и гриндер.

Двамата мъже са задържани за срок до 24 часа. Образувани са две досъдебни производства, в рамките на които разследването и документирането на случаите продължава.

С определения на Силистренския окръжен съд с наложени мерки за неотклонение „Задържане под стража“ са други трима мъже, арестувани при успешни специализирани полицейски операции на служители РУ-Силистра срещу наркоразпространението в региона.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе