В МБАЛ Силистра остана един пациент, лекуван от коронаровирус

Според справката на РЗИ Силистра към 18.05.2020 г. 715 са лицата в Силистренска област, изпълняващи 14-дневна домашна карантина. Инспекторите от дирекция НЗБ осъществяват наблюдение на карантинираните лица без личен лекар.

На 18.05.2020  г. е изписан още един болен от МБАЛ Силистра, лекуван след положителна проба на с COVID-19, но вече е с отрицателен резултат от PCR-тест и е в клинично здраве. Пациентът е поставен с предписание на директора на РЗИ Силистра в домашна изолация за 28 дни, считано от датата на изписване.

На този етап в „Инфекциозно отделение“ на МБАЛ Силистра остава на лечение един пациент, приет след доказана положителна проба са коронаровирус. Без пропуски е изводът след извършена проверка на противоепидемичния режим и спазване на заповедите на министъра в отделения на МБАЛ Силистра.

На 15.05.2020 г. са извършени проверки на търговските обекти в сградата на бившия ЦУМ във връзка възобновяване на дейността им и спазването на противоепидемичните мерки. Издадено е предписание за организация на пропускателния режим и мерки при обслужване на клиентите.

Извършена е проверка на пицария в гр. Силистра, но не са констатирани пропуски, тъй като обслужването на клиентите се извършва само в откритата част на заведението, спазва се дезинфекционният режим и се използват лични предпазни средства.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе