486 лица в област Силистра са под карантина

В момента за 486 лица в област Силистра е актуална 14-дневна карантина от общо с натрупванията 2 061 лица, които са били или са в същата ситуация, предвид пребивавания или пътувания в страни с корановирус, като за 1 575 души карантината е изтекла без характерните за болестта клинични оплаквания.

Към 5.05.2020 г. чрез действащото от 27 април насам мобилно приложение на информационната система са връчени oбщо 2 192 предписания от дежурните на ГКПП Силистра. Към същата дата регистрираните 5 болни с COV1D-19 са хоспитализирани в МБАЛ Силистра (3-ма в ОАИЛ и 2-ма в Инфекциозно отделение).

На сайта на РЗИ Силистра в рубриката „Важно за коронавируса“ има публикация с указания на МЗ и БАБХ във връзка с прилагането на противоепидемични мерки в обекти в открити плoщи (тераси, градини и др.) на ресторанти, заведения за бързо обслужване, питейни заведения, кафе-сладкарници.

Вчера стартира вземането на проби от персонала в социални заведения на териториятга на община Силистра и вече 55 от тях са предоставени за изследване във вирусологичната лаборатория на УМБАЛ „Света Марина“ Варна. За взетите проби е подадена информация в РДСП Силистра, а резултатите се очакват.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе