5 500 души се преброиха успешно до 06:00 часа днес

5 519  души, които живеят в 2 357 домакинства, се преброиха успешно за първите два дни от електронното пробно преброяване. Резултатите са към 6.00 часа днес и са от успешно попълнените анкетни карти, за които е генериран преброителен код. Пробното преброяване започна в 0.00 часа на 20 април и ще продължи до 24.00 часа на 30 април.

Най-често хората посочват, че се затрудняват при избора от списъка с професии, както и на въпросите за квадратурите на стаите, кухнята в жилището и цялото жилище. Освен това при някои пощенски сървъри има случаи, когато имейли с потвърждения на регистрации за преброяването  отиват в папка СПАМ.

Сред задаваните въпроси на операторите в информационния център за преброяването на телефон 02 9078 430 е защо в секцията за жилище липсва въпрос Ж2. Част от хората смятат, че липсата му е причина да не могат да продължат да попълват картата докрай. Този въпрос наистина не съществува, защото няма отношение към електронното преброяване – той е свързан със сгради за общо обитаване като домове за стари хора например. Липсата му обаче не е причина да не може да се продължи с попълването на анкетата. Ако човек не може да преминете раздел „Жилище“, най-вероятно има проблем с въпроси Ж5, Ж6, Ж7, Ж8 и Ж21, които са свързани с площта на жилището или негови части и с броя на помещенията. Логиката на въпросите е следната: общата площ на жилището трябва да е по-голяма от площта на стаите; общата площ на жилището трябва да е по-голяма или равна на площта на стаите и кухнята; броят на отопляемите стаи (Ж21) трябва да е по-малък или равен на броя на стаите плюс кухнята.

Участниците в електронното пробно преброяване са дали и препоръки, които екипът на НСИ внимателно ще анализира и ще използва за усъвършенстване на картата и информационната система за предстоящото Преброяване 2021, което ще се проведе през януари догодина.

Благодарим на всички, които попълниха електронната преброителна карта. Останалите ще имат възможност да го направят до края на месеца.

Включи се, защото си важен!

SilistraNews призовава всички съграждани да спазват стриктно предпазните мерки на правителството! Изолацията е най-ефикасното спасение! Стойте вкъщи!

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе