Мотоклубове с общ призив към своите членове

Държавна агенция „Безопасност на движението по пътищата“ (ДАБДП), Българската федерация по мотоциклетизъм и най-голямата свободна мото група в България „Sofia Riders”, заедно с част от мото клубовете в страна („Джентълмен МС“, „Крейзи райдърс“, „Brothers from hell“, „Hells Angels“, “Widows sons“,“Grand Chapter Bulgaria-Masonic Riders BG“ и др.), стартираха обща инициатива с призив в дните на извънредно положение да бъдем още по-отговорни и внимателни на пътя.

Със затопляне на времето традиционно се увеличава броят на мотоциклетите на пътя. Има хора, които ги ползват, за да стигнат до работното си място или за друга неотложна нужда, но и много, които ги карат само за удоволствие. Именно затова се акцентира и на тяхното самосъзнание с призив да останат по домовете си. “Сега е времето всеки от нас да даде своя принос. Да останем по домовете си и да се откажем от това, което ни дава най-голяма свобода – нашите мотори. Поне, когато е само за удоволствие, а не за да отидем до работното си място или за друга неотложна нужда”, се казва в позиция на мотоклубовете, които стартират и кампания под надслов „Оставям мотора си в гаража“. Те подчертават, че инициативата е доброволна и се надяват и другите мото клубове от страната да ги подкрепят.

През последната седмица се наблюдава и увеличение на броя инциденти на пътя с мотоциклети. По данни на Пътна полиция за седмица в страната са настъпили 15 инциденти с мотористи, при които са ранени 13 човека, някои от които са в тежко състояние.

От Държавна агенция „Безопасност на движението по пътищата“ продължават да алармират, че въпреки в пъти намаленият трафик по пътищата на страната ни ежедневно настъпват тежки инциденти с ранени или загинали хора. Анализ на данните показва, че от началото на извънредното положение на територията на страната ни настъпват средно по 7 пътни произшествия със загинали или ранени хора и повече от 30 – само с материални щети. Затова и от ДАБДП продължават да призовават хората да бъдат още по-внимателни на пътя и да не увеличават скоростта, поради липсата на трафик.

В тези дни на извънредно положение да бъдем още по-внимателни и отговорни – не само към себе си, но и към всички други участници в движението. На пътя животът е с предимство, нека не го забравяме!

SilistraNews призовава всички съграждани да спазват стриктно предпазните мерки на правителството! Изолацията е най-ефикасното спасение! Стойте вкъщи!

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе