Нови 20 положителни проби на COVID-19 у нас, още 2 починали и 5 оздравели

За нови 20 положителни проби за COVID-19 съобщи Националният оперативен щаб тази сутрин. Така общият брой на потвърдените у нас случаи на новия коронавирус достигна 477. От тях 12 са починали, а 30 са оздравели и изписани след болнично лечение.

Два са новите смъртни случая. Починал е мъж на 81 г. с доказан COVID-19, хоспитализан преди 7 дни в УМБАЛ „Проф. д-р Стоян Киркович“ в тежко състояние и много бързо развиваща се двустранна пневмония. Рано днес в УМБАЛСМ „Н. И. Пирогов“ е починал и мъж на 58 години. Пациентът е постъпил вчера в лечебното заведение с много тежка форма на двустранна пневмония и дихателна недостатъчност.

Генерал-майор Мутафчийски уточни, че към момента от лицата с потвърден COVID-19 179 са настанени под лекарско наблюдение в болнични условия, а 20 от тях са интубирани.

Средната възраст на починалите до момента в България е 62,8 години.

Средната възраст на излекуваните пациенти е 47 години. От тях 20 души са мъже, а 10 – жени. Най-младият излекуван е на 27 години, а най-възрастният на 80.

Към момента 21 лица-медицински персонал са с доказана коронавирусна инфекция.

SIlistraNews призовава всички съграждани да спазват стриктно предпазните мерки на правителството! Изолацията е най-ефикасното спасение! Стойте вкъщи!

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе