Пожарникарите в областта са се отзовали на 11 сигнала за помощ през последните три дни

егистрираните престъпления и пожари на територията, обслужвана от ОДМВР-Силистра, за периода 27-30.03.2020 г.

Низов пожар в широколистна гора в района на село Скала е възникнал на 29 март около 15:30 часа поради човешка небрежност. Огънят обхванал и унищожил около 6000 кв.м ниска горска растителност, но е спасена гората, след като огнеборци от РСПБЗН-Дулово загасили пожара.

Лек автомобил „Мерцедес“ е изгорял тази нощ в Тутракан. Засегната е и дограма на къща, намираща се в близост. На сигнала за произшествието, получен на 30 март в 03:25 часа, се отзовал екип на местната противопожарна служба и загасил пожара, преди да унищожи жилищната сграда. Причината за произшествието се изяснява.

Други осем пожара, възникнали в област Силистра през последните три дни, са били погасени от противопожарните екипи, преди да причинят загуби. Горели са сухи треви в районите на Силистра, Тутракан, село Калипетрово, село Българка, село Средище, както и отпадъци на три адреса в областния град, където от опожаряване са спасени два леки автомобила.

Пожарникари са помогнали на 80-годишна жена, останала блокирана в дома си в областния град поради повредена брава. Сигналът за произшествието е получен на 29 март около 08:20 часа. С автомеханична стълба огнеборците проникнали в жилището, намиращо се на четвъртия етаж в жилищен блок по ул. „Серес“, и освободили жената.

 

 

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе