Продължават даренията в област Силистра във връзка с извънредното положение в страната

Информация за дарения по публикации в медиите и в социалните мрежи от конкретни податели, както и от съобщения, пратени в Областна администрация Силистра от членове на Областен кризисен щаб с председател Ивелин Статев – областен управител.

– РУО на МОН в Силистра: 1 700 маски, ушити от учители, дарени от Професионална гимназия по облекло, обслужване и транспорт в град Дулово, са разпределени според броя на педагогическия и непедагогическия персонал (+10 % резерв) в училища и в извънучилищни звена в област Силистра.

– Д-р Ст. Величкова, председател на местната организация на Национално сдружение на общопрактикуващите лекари в Република България: 290 броя еднократни маски осигури НСОЛРБ за собствениците на 53 практики на семейните лекари в Силистра, които са крайно недостатъчни, но все пак е жест към нас.

– Областна дирекция по безопасност на храните в Силистра: 50 броя маски дари за ползване от страна на служители на ведомството Търговска верига АБС.

– Съобщение от Общински съвет Дулово: две фирми – „Бревис“ (Никола Попов) и „Акс Нев“ (Тахсин Дауд), дариха общо 150 маски на МБАЛ Дулово ЕООД.

– Инж. Невхис Мустафа – председател на ОбС Дулово: 5 000 лева прати на МБАЛ Силистра АД народният представител Делян Пеевски.

– Д-р Богомил Бойчев – директор на МБАЛ Тутракан ЕООД: 4 000 ръкавици и 500 маски дари на болницата фирма „Бултекс 99“ от град Русе, която е производител на работно облекло.

– Общинските съветници в Силистра (33 души) даряват месечното си възнаграждение, като сумите ще бъдат преведени по сметка на МБАЛ Силистра АД за закупуване на облекло, маски и апаратура.

 

– „Бревис“ ООД град Дулово – 35 000 хлева. Дарението е четвърто по рода си към най-голямото болнично звено в областта: предишните са на д-р Тодор Тодоров – 500 маски и 50 защитни облекла, Делян Пеевски – народен представител – 5 000 лева, „Джени стил“ ЕООД Яребица – 130 маски.

 

Да припомним, че областният управител на област Силистра Ивелин Статев изпрати „Благодарствен адрес“ до личности, фирми и учебно заведение за проявено благородство в условия на извънредно положение в страната във връзка с проблема с коронаровируса. Повод за това са даренията, направени от д-р Тодор Стаматов Тодоров – бизнесмен, областен координатор на ПП ГЕРБ и член на Изпълнителската комисия, на търговците от Силистра Свилен Стоянов, Милена Енчева и Юлиияна Неделчева; на „Силед“ АД и „Централ парк“ в град Силистра; на Професионална гимназия по облекло, обслужване и транспорт в град Дулово и на „Джени стил“ ЕООД в село Яребица, Дуловско. И още: благодарност бе изразена и по адрес на земеделските кооперации в селата Срацимир и Казимир, както и по повод личната лепта на д-р Юлиян Найденов – кмет на община Силистра.

SilistraNews призовава всички съграждани да спазват стриктно предпазните мерки на правителството! Изолацията е най-ефикасното спасение! Стойте вкъщи!

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе