В област Силистра продължават действията на полицията във връзка с ограничаване разпространението на коронавируса

МВР предоставя бланка на декларация, която да улесни гражданите за придвижване през контролно-пропускателните пунктове

В ОДМВР-Силистра е създадена необходимата организация с оглед изпълнение на заповед РД-01-143 от 21.03.2020 г. на министъра на здравеопазването. На входно-изходните пътища на областния център полицейски служители осъществяват строг контрол относно целта на пътуване на гражданите.

Изградени са следните контролно-пропускателни пунктове:

  1. КПП РПС – на пътя Силистра – Добрич
  2. КПП с. Айдемир, Стопански двор – на пътя Силистра – Русе
  3. КПП на път III-213 на кръстовището с път II-21 и I-7 – на пътя Силистра – Шумен

За да се избегнат излишни струпвания и опашки от граждани пред общините и гишетата на дирекция „Български документи за самоличност“ за смяна на адрес и отразяването му в личните карти, МВР в спешен порядък изготви бланка за декларация, необходима за представяне пред контролно-пропускателните пунктове в областните градове.

Припомняме, че от 00:00 часа на 21 март през контролно-пропускателни пунктове се допуска влизането и излизането на граждани само при възникнала неотложна необходимост – полагане на труд, здравословни причини или завръщане на постоянния или настоящ адрес.

SilistraNews призовава всички съграждани да спазват стриктно предпазните мерки на правителството! Изолацията е най-ефикасното спасение! Стойте вкъщи!

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе