142 са заболелите от коронавирус у нас, трима са успешно излекувани

Общият брой заразени за последното денонощие са 30 души. Така общият брой на всички заразени в България стават 142 човека. Това съобщи генерал Мутафчисйки на редовни брифинг на Националния оперативен щаб в събота сутрин.

В Плевен първите двама, които бяха установени с COVID-19, вече са с отрицателни проби и ще бъдат изписани. Така вече у нас има трима излекувани.

Новото е, че в Добрич заразените вече са 4 души, а в Шумен вече има  1. Пациентът от Шумен е с грипоподобни симптоми – кашлица и задух.

Статистиката сочи, че 84 от заболелите са мъже, а 58 – жени. Средната възраст на заболелите е 42 години. Най-младият е на 4 години, а най-възрастният е на 81 г. Трима са починали. Така може да се заключи, че смъртността от коронавирус у нас е 2,1%.

Пo-голяма част от пациентите са в домашни условия в леко до средно тежко състояние. В болниците са настанени пациенти от средно тежко към тежко състояние. В „Пирогов“ пациентът, който бе в най-тежко състояние, все още няма подобрения и е интубиран.

 

SilistraNews призовава всички съграждани да спазват стриктно предпазните мерки на правителството! Изолацията е най-ефикасното спасение! Стойте вкъщи!

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе