Интерактивни уроци по безопасност на движението по пътищата за всички ученици

Държавна агенция „Безопасност на движението по пътищата“, съвместно с образователната платформа Уча.се, разработиха видео уроци по безопасност на движението по пътищата, подходящи за деца и младежи. Те са налични както на сайта на ДАБДП, така и на интернет адреса на платформата.

Видео уроците са общо 5 и могат да бъдат гледани напълно безплатно. В тях на разбираем и интересен език са разгледани теми като – как да се движим безопасно в града и извън населени места, как да намалим риска от попадане в пътнотранспортно произшествие и основни съвети за повече безопасност. Акцентира се и на важността от поставяне на обезопасителен колан и използване на детско столче до достигане на 150 см височина (или 12-годишна възраст). За по-големите ученици, на които скоро предстои, или вече са взели шофьорски книжки, са посветени два видео урока – за опасностите от използване на мобилен телефон по време на шофиране и употребата на алкохол. Дори децата още да не са достигнали 18 годишна възраст, целта на видео уроците е да засилят вниманието им към тези теми и да им помогнат да формират правилно поведение на пътя от най-ранна възраст.

Държавна агенция „Безопасност на движението по пътищата“ призовава учениците, особено в тези дни, в които много училища са във ваканция, да отделят време и да преминат през уроците. Това е не само начин да не изостават с материала по предмета „Безопасност на движението по пътищата“, който изучават в училище, но и възможност да повишат знанията си по тези важни теми и да знаят как да пазят себе си и връстниците си на пътя.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе