Вандализъм в детска градина „Мир“ в с. Айдемир

Потрошена е голяма метална люлка в основната сграда на детска градина „Мир“, с. Айдемир, кв. „Деленките“. Вандализмът е станал през почивните дни, съобщи директорът Валентина Шарбанова. За случая е подаден сигнал в полицейския участък – Айдемир.

Благодарение на записите от камерите на детската градина и бързата реакция на полицейските служители са установени разрушителите. Това са трима малолетни от района. С тях ще работят инспектори от Детска педагогическа стая, а родителите им са поели ангажимент да възстановят щетите, съобщиха от Областната дирекция на МВР – Силистра.
Напоследък зачестяват незаконните „посещения“ на големи групи малолетни и непълнолетни в двора на ДГ „Мир“, алармира директорът. Според Наредбата за опазване на обществения ред на Община Силистра навлизането на външни лица на територията на детската градина е незаконно и наказуемо. Районът е поставен под постоянно видеонаблюдение и контрол от страна на полицията.

Директорът на ДГ „Мир“ – Валентина Шарбанова, изказва сърдечна благодарност към служителите от Полицейски участък – Айдемир – инспектори Красимир Кирилов, Велин Здравков и Теодор Гърдев за своевременната помощ!

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе