Отбелязаха празника на Св. апостол Яков Алофеев

Катедрален храм на Доростолска епархия – град Силистра. Имен ден на митрополит Яков. Празник на свети апостол Яков Алофеев – един от дванадесетте ученици на Иисус Христос, брат на свети апостол и евангелист Матей. Празнична служба, слово на Негово Високопреосвещенство, поздравления – от Димитър Трендафилов като председател на ОбС Силистра, поздравителен адрес от областния управител Илиян Великов, от църковния катедрален хор, от други институции и от граждани, включително от журналисти.
По темата още от публикация на БТА: Митрополитът изказа благодарност, че „по жребия на небесната църква“ му се е паднало негов покровител да бъде апостол Яков, апостолът на любовта и на мира, пренасящ любовта от небесната до земната църква. Откъдето той минел, много хора приемали христовата вяра, защото усещали любовта, която преминавала покрай тях. Любов, която е много милостива и дълго търпелива, която всичко извинява и на всичко се надява. Любов, която няма граници, защото най-висшата любов е самият Христос. Той принесе себе си на кръста, защото толкова обикна този свят, че поиска всеки човек да се спаси и никой да не погине. Той изрази надежда да получи поне частица от тази небесна любов, за да може да предаде на миряните в епархията си.
„Само с любов можем да вървим по нелекият но благодатен път на нашия спасител. Моля апостол Яков да проси от Бога небесна закрила от глад и нападения на врагове, за да бъдат прекратени тези кръвопролития и братоубийства, които са около нас и вместо да затихват, все повече се увеличават. Само любовта може да победи и да прекрати всичко това“, каза в заключение Доростолският митрополит.

Автор: Йордан Георгиев, Фейсбук

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе