На 14 сигнала са реагирали екипи на противопожарните звена в силистренска област през периода 20-24 септември

На 14 сигнала са реагирали екипи на противопожарните звена в Силистренска област през периода 20-24 септември. В осем от случаите пожарите са потушени, преди да причинят загуби. Горели са ел.табло и сухи треви в Силистра, сухо дърво в село Калипетрово, комин в село Окорш, сметище в село Поройно, стърнище и сметище край Тутракан и сухи треви в землището на село Цар Асен, където са спасени царевична и слънчогледова ниви.

Три са сигналите за оказване на техническа помощ. В областния град с автомеханична стълба огнеборци са осигурили достъп до жилището на възрастна жена, блокирана в дома си, след сигнал, получен на 22 септември около 17:35 часа. Съдействие е оказано и при две пътнотранспортни произшествия в село Айдемир и в Силистра, при които няма пострадали хора.

Огнеборци от РСПБЗН-Силистра потушили пожар в частен имот в село Ламбриново възникнал на 23 септември в 17:30 часа. След небрежна работа с огън се запалили и изгорели гараж и 150 кв.м покрив на къща. Огнеборците загасили пожара и спасили 2 сгради и стопански постройки.

Пожар в сухи треви се прехвърлил върху селскостопанска постройка и унищожил 40 кв.м от покрива ѝ. Произшествието е станало на 22 септември около 12:55 часа в село Варненци. Огънят заплашвал 4 къщи, но 2 екипа на РСПБЗН-Тутракан, земеделски производители и местни жители успели да ги спасят.

Бус се запалил и изгорял на пътното платно в село Зафирово. Пожарът възникнал на 23 септември около 16:15 часа поради техническа неизправност и е загасен от екип на Противопожарен участък – Главиница.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе