От 15 март възобновяват дейността на ферибота между Силистра и Кълъраш

Снимка: Wikipedia

Българо-румънска експертна комисия е взела решение от 15 март да се възобнови дейността на ферибота между Силистра и румънския град Кълъраш, което ще се осъществи чрез румънски превозвач. Това съобщават от Областната администрация в Силистра.

Първият курс по фериботната линия ще бъде извършен на 15 март от 8 часа, като плаването ще се започне от румънския бряг. От този момент се възстановява и граничната контролно-пропускателна дейност на службите от задължителния граничен контрол на подпункт ГКПП „Силистра-Ферибот“.

От румънска страна са осигурени специалисти от корабостроителницата в град Констанца за оглед на металната платформа за приставането на ферибота на пристанището на българския бряг. По искане на фирмата от българска страна е направена геодезическа снимка на терена на ферибота.

С решение на Общинския съвет – Силистра временно ще бъде преустановено движението на товарни автомобили с тегло над 3,5 тона по уличната пътна мрежа на областния град. Тези товарни превозни средства няма да могат да преминават през съвместния ГКПП „Силистра-Остров“. Те ще могат да преминават през ГКПП „Силистра-Ферибот“ или останалите гранични пунктове между България и Румъния.

През ГКПП „Силистра-Остров“ ще преминават леки коли и бусове.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе