Актуална информация за ваксинацията срещу COVID-19 в област Силистра

На 18.02.2021 г. Националният оперативен щаб оповести старта и на ІV-ата фаза на Националния ваксинационен план срещу Ковид-19.
На този етап от Националния ваксинационен план срещу Ковид-19 в ход са:

  • І-ва фаза (медицински персонал);
  • ІІ-ра фаза (персонал и потребители от социални институции и социални услуги, педагогически и непедагогически персонал);
  • ІІІ-та фаза (служители, участващи в поддържането на функционирането на основни за обществения живот дейности; лица пряко ангажирани с организацията и провеждането на изборния процес, вкл. с обработката на данните от гласуването);
  • ІV-та фаза (възрастни хора на и над 65 годишна възраст и тези с хронични заболявания, поради по-тежкото протичане на заболяването и по-високият риск от развитие на усложнения).

Имунизацията срещу Ковид-19 е доброволна.

В област Силистра са организирани имунизационни кабинети в трите болници (Силистра, Дулово и Тутракан), в ДКЦ-Силистра, в ЦСМП-Силистра и в РЗИ-Силистра.

Със стартирането на ІV-ата фаза от Националния ваксинационен план, участие в имунизирането на желаещите ще имат и всички лични лекари, които ще обхващат желаещи от своите пациентски листи.

Към 19.02.2021г. в област Силистра са извършени 1314 ваксинации, като при 332 лица имунизацията е завършена с две дози.

Предвид увеличаващите се количества ваксина, които пристигат в страната и нарастващия брой желаещи лица за ваксинация срещу Ковид-19, с Решение № 144 на МС от 19.02.2021г. е прието допълнение на Националния план за ваксиниране, да се организират екипи за ваксинация през събота и неделя на лица, които не попадат в целевите фази, при условие, че са изразили желание за имунизиране.

Във връзка с горното уведомяваме гражданите от област Силистра, че на 21.02.2021г. (неделя) от 11.00 часа в сградата на РЗИ-Силистра (гр. Силистра, ул. „Петър Мутафчиев“ № 82) ще работят два екипа за имунизиране на желаещи с ваксина на Астра Зенека.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе