Тутраканец сред наградените от ректора на Русенския университет за сребърен медал от олимпиада по математика

Ректорът на Русенски университет „Ангел Кънчев“ чл.-кор. проф. д.т.н. Христо Белоев официално връчи медалите на студентите, участвали в петата международна студентска олимпиада по финансова и актюерна математика (Актюерите придават финансов смисъл на бъдещето).

Олимпиадата се е провела онлайн на 19 декември 2020 г. и участие в нея са взели повече от 100 студенти от България, Русия, Нидерландия и Македония. Сред тях е и Даниел Грънчаров от Тутракан., който е носител на сребърен медал заедно с две негови колежки.

На награждаването присъстваха деканът на факултет „Природни науки и образование“ проф. Велизар Павлов, ръководителят на катедра „Приложна математика и статистика“ доц. Илияна Раева и ръководителят на отбора за Русенския университет докторант Слави Георгиев.

Студентите са в различни курсове на специалността „Финансова математика“, а две от студентките, завършили специалността, се обучават в магистърската специалност „Математическо моделиране във финасите, застраховането и социалното дело“.

Участие в олимпиадата взеха общо 16 студенти на Русенския университет.

  • Златни медалисти са: Вяра Костадинова, Ива Стефанова, Преслав Каранедев, Симона Петрова.
  • Сребърен медал за: Михаела Димитрова, Петя Георгиева, Даниел Грънчаров.
  • Бронз за Емилия Панчева, Маринела Димитрова, Преслава Димитрова, Габриела Миланова, Александра Клименко, Виктория Денинска, Теодора Клименко.
  • Грамоти за участие получиха Айше Ахмед, Елиф Сали, Мертан Исмет.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе